Kerozinhiány miatt nem tudott felszállni egy Hurghadába tartó gép a budapesti repülőtéren

2024. március 29. – 21:15

Másolás

Vágólapra másolva

Üzemanyaghiány miatt nem tudott felszállni egy az egyiptomi Hurghadába tartó gép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – derül ki az Rtl Híradóból.

„Az indulási táblán láttuk, hogy a 6:15-ös indulás 7:45-re lett módosítva, mindenféle tájékoztatás nélkül. 7:45 óta itt állunk a kapunál, és a kijelzőn folyamatosan az látszódik, hogy késik a gép. Itt még kapott, ha jól tudom, 4 ezer liternyi kerozint és körülbelül 11 ezer liternyire lenne szükség ahhoz, hogy Egyiptomba érjünk” – mondta az Rtlnek egy utas péntek reggel.

Délelőtt az utasokat arról tájékoztatták, hogy gépük 21.10-kor tud elindulni Egyiptomba, nem hivatalosan azonban arról hallottak, hogy csak holnap utazhatnak. A budapesti reptér honlapján elérhető menetrend szerint holnap hajnalban, 5 órakor fog indulni egy gép Hurghadába. A reptér biztosított az utasoknak szállást, bár szerintük a hotelben nincs kész a szobájuk.

A problémával a reptér nem ma szembesült. Csütörtökön egy Mallorcára tartó Ryanair repülőnek kellett egy órát várakozni, mert nem volt elég kerozin.

A budapesti reptér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol. A cég szóvivője, Bakos Piroska az Rtlnek azt nyilatkozta, hogy a hiány nem az ő hibájuk.

A Budapest Airport Zrt. a Híradónak azt írta, hogy a hurghadai a gép az Air BP repülőgép-üzemanyag kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt nem tud felszállni, hozzátették, hogy a cég dolgozik a probléma elhárításán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!