Kávéfőzés közben robbanhatott be a gáz a XI. kerületben, az idős szomszéd halt meg, amikor rádőlt a fal

2024. március 29. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik négyszintes társasházában – számolt be a történtekről az MTI-nek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel azt mondta, hogy hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában történt a robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

A tűzoltók az egyik lakásban, a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult.

A Blikknek az egyik lakó azt mondta, hogy az idős férfi, akinek otthonában a robbanás történt, épp kávét főzött. Az ott élők gázszivárgást emlegettek a robbanás okaként. A fal a szomszédban élő idős, majdnem 100 éves asszonyra dőlt rá. Őt már régóta az önkormányzat látta el étellel és itallal, évtizedek óta le sem jött az emeletről a lap szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!