A parlament Honvédelmi Bizottságán vitt volna át a belügy egy tanárokat érintő törvénymódosítást, Kósa Lajos akadályozta meg

2024. március 28. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament Honvédelmi Bizottságának fideszes és ellenzéki képviselői egyhangú szavazással vettek le a napirendjükről salátatörvénybe rejtett belügyminisztériumi módosítót. Az arról szólt volna, hogy Pintér Sándor újabb, kötelező képzést írhasson elő a pedagógusoknak.

A bizottság tagjai a szavazás előtt nem kaptak információt arról, hogy a rendelet milyen képzésre vonatkozna, és milyen következményekkel járna, ha valaki nem végezné el – írja a 444. A belügyminisztériumból csak annyit írtak, hogy a képzések elmulasztásáért nem lehetne kirúgni a tanárokat.

A problémára az MSZP videója szerint a párt politikusa, Harangozó Tamás hívta fel a figyelmet. A felvetést a fideszes Kósa Lajos is jogosnak találta, aki szerint, mivel a Honvédelmi Bizottságban vannak, nem biztos, hogy egyáltalán alkalmasak a kérdés megvitatására. Szerinte ugyanis elképzelhető, hogy az a kulturális bizottság feladata lenne.

Kósa ezután arról beszélt, hogy ha most átgondolatlanul megszavazzák a módosítót, a választók majd rajtuk fogják azt számonkérni, nem a BM dolgozóin, akik azt kidolgozták. Ezután arra hivatkozva javasolta, hogy a módosítót vegyék le a napirendről, hogy szerinte „a közelmúlt történései azt mutatták, nem szabad kapkodva cselekedni”.

A javaslatára a bizottság egyhangúlag így tett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!