Orbán Viktor állami pénzzel is rendesen megtámogatott konzervatív konferencián ad elő

2024. március 27. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Főelőadóként szerepel Orbán Viktor az április 16-án és 17-én tartott Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben, írja a Magyar Nemzet. Erről Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg egy bejegyzést a közösségi oldalán.

„A NatCon olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez, és ezeknek hatalmuk van egy népet összefűzni és virágzását előidézni” – olvasható a konferencia honlapján.

„Azzal, hogy az EU egyre szorosabb unió felé törekszik, a nemzeti szuverenitás előtt álló kihívások egyedülálló lehetőséget teremtenek a politikai konzervativizmus számára, hogy alternatív jövőképet mutasson be Európáról. A közelgő európai parlamenti választások miatt sürgős a választók prioritásainak megfogalmazása és a konzervatív eszmék relevanciájának bemutatása az európai nemzetek jövője szempontjából.”

A konferencián többek között felszólal még Suella Braverman volt brit belügyminiszter és Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt elnöke is. Ez már a kilencedik NatCon, Orbán Viktor már 2020-ban is részt vett a Rómában rendezett konferencián, és fel is szólalt – ekkor az akkor még nem miniszterelnöki pozícióban dolgozó Giorgia Meloni volt a legnagyobb név a meghívottak között. A 2022-esen Varga Judit beszélt.

Az idei konferenciát elég erősen megtámogatja a magyar állam: a Danube Institute, a Mathias Corvinus Collegium és az utóbbihoz köthető The European Conservative is a szponzorok között van. A 2020-as eseménynél még csak a Danube Institute volt feltüntetve, mint támogató.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!