Siófokon civilek szerveztek gyűjtést, hogy legyen elég munkavédelmi cipője a helyi mentősöknek

2024. március 25. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

Siófokon munkavédelmi cipőre gyűjtenek a civilek, hogy minden mentősnek jusson legalább egy pár – írja a Magyar Narancs.

Az Országos Mentőszolgálat által biztosított évi 7000 forint cipőpénzből ugyanis nem jön ki egy megfelelő cipő. A lap szerint ötször ennyibe kerül egy megfelelő, strapabíró bakancs.

A Siófoki Mentő Alapítvány szerint összesen 37 pár cipőre lenne szükség, 1,2 millió forint értékben, vagyis 32 400 forint egy pár. A szervezet jótékonysági bált is szervezett, amire támogató jegyet lehet venni a helyi kisboltokban.

A gyűjtés a lap információi szerint azért indult el, mert az egyik mentősnek egy kiszállás alkalmával a földre kiömlött benzin tönkretette a cipőtalpát.

A Magyar Narancs megkereste az Országos Mentőszolgálatot, így derült ki, hogyan is néz ki a mentőápolók ruhatára:

  • két évre kapnak 2 rövid ujjú és 1 hosszú ujjú pólót;
  • három évre kapnak 3 nadrágot, egy pár térdvédőt, egy pár levehető zsebet, és egy derékövet;
  • négy évre kapnak egy vékonyabb dzsekit;
  • és hat évre kapnak egy kabátot.

Az OMSZ hozzátette, hogy amennyiben a munkaruha szolgálatteljesítés közben tönkremegy, kicserélik azt.

A lap megkérdezte a mentőszolgálatot, hogy elégségesnek tartják-e a mostani ellátást. „Minden lehetőséget megragadunk bajtársaink anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztéséért, járandóságaik, juttatásaik bővítéséért. A jelenlegi munkaruha kapcsán az utóbbi időben panasz, kifogás nem érkezett, tapasztalataink szerint bajtársaink minden korábbi ruhavariációhoz képest elégedettebbek a jelenleg használtakkal” – válaszolták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!