A belvárosban razziázott a rendőrség péntek éjszaka, több mint 500 embert igazoltattak

2024. március 25. – 08:27

A belvárosban razziázott a rendőrség péntek éjszaka, több mint 500 embert igazoltattak
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

101 rendőr, valamint a társszervek munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést pénteken éjszaka Budapest V., VI, és VII. kerületében – írja a Police.hu. A hatóságok a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak.

Az akcióban összesen 563 embert igazoltattak, 411 gépkocsit, közte 106 taxit és egy szórakozóhelyet ellenőriztek, 13 embert pedig elfogtak vagy előállítottak.

Garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket fogtak el. Kiemelten kezelték a helyben lakókat zavaró közterületi alkoholfogyasztást, emiatt 15 alkalommal intézkedtek.

A BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása és egyéb, taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt. Az egyik sofőrnek korábban be nem fizetett bírságát már elzárásra változtatták, őt a rendőrök előállították, majd a férfi befizette a bírságot.

177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot – az autó vezetőjét előállították, és eljárást indítottak ellene. Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki.

10 rossz állapotú járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek, engedély nélküli átalakítás miatt háromnak elvették a forgalmi engedélyét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!