Hadházy szerint Menczer rendszeresen a járdán parkol, Menczer szerint ez nem igaz

2024. március 25. – 07:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egymásnak feszült az ellenzéki politikus és a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután Hadházy Ákos vasárnap reggel több képet is közzétett a Facebook-oldalán Menczer Tamásról, amelyek alapján úgy tűnik, az államtitkár többször is a külügyminisztérium bejárata előtt, a járdán állt meg az autójával, írja a Népszava.

A posztra rövid időn belül reagált Menczer, azt írta, nem parkolt a járdán, csak kiszállt az autóból, majd az autóban ülő kollégája azonnal elállt, így „senkit sem korlátoztam semmiben egy pillanatig sem”.

Hadházy egy közelben lakó beszámolója alapján azt írta, „teljesen szabálytalanul, rendszeresen a járdán parkol a külügyminisztérium elé Menczer Tamás”. A politikus szerint „ez nem csak az államtitkár prosztóságát mutatja, hanem azt is, mennyire fél a választóitól vagy akár újságíróktól érkező kérdésektől. Hiszen az államtitkári lábaknak gondolom, mindegy lenne, ha pár méterrel többet kellene lépkedniük. Azért áll mégis az ajtóhoz ennyire közel, hogy mielőbb, a választókat elkerülve benn teremhessen a biztonságos épületben.”

A politikus által megosztott egyik képen egyébként kivehető, hogy miközben Menczer és egy ismeretlen nő kiszállnak a járdán megálló autóból és bemennek az épületbe, a sofőr a járműben marad.

Menczer a posztban azt írta, hiába állítja „a lyukas zoknis futóbolond”, ő nem fél se az újságíróktól, se a választóitól, amit az is bizonyít, hogy mindig megáll válaszolni az újságírói kérdésekre, ahogy az is „dokumentált”, hogy rengeteg időt tölt a választókerületében az emberek között.

Majd hozzátette, jó, hogy nem Hadházy irányítja a külpolitikát, „hiszen tudjuk, hogy a baloldal az orosz gáz elzárásával lehetetlenné tette volna a fűtést a családok számára”.

Nem kellett sokat várni ezután Hadházy válaszára sem. „Menczer államtitkár úr indulatba jött és a prosztó járdázásához illő stílusban reagált a parkolásáról szóló reggeli posztomra” – írta.

Az ellenzéki politikus szerint Menczer „legnagyobb arcátlansága” nem is a stílusa, vagy az, „ahogyan a törvénytelen parkolását védi”, hanem az, „ahogyan – furcsa logikai ugrással – az orosz gázvásárlással dicsekszik”. Ez ugyanis Hadházy szerint hatalmas veszteséget jelent Magyarországnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!