Első fokon pert nyert a Forbes kiadója a Hell Energyvel szemben, négy év után leírhatják a tulajdonosok nevét

2024. március 25. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Négy év után első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a Forbes kiadója a Hell Energy tulajdonosaival szemben, ezért mostantól leírhatják a cég tulajdonosainak nevét – írja a Forbes.

2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra a Hell Energy tulajdonosai, amiért a család neve szerepelt a Forbes milliárdoslistáján. A Fővárosi Törvényszéken ideiglenes intézkedést kezdményeztek. A jogvita miatt a kiadónak vissza kellett hívnia a Forbes magazin akkori számát. Emellett a lista online verziójából is törölni kellett a cég tulajdonosainak a nevét és minden egyéb személyes adatot.

Az ideiglenes intézkedés miatt 2020 óta a Forbes egyetlen cikkében vagy listán sem tüntethette fel a Hell Energy tulajdonosainak a nevét, és semmilyen személyes adatot nem is kezelhettek róluk.

A Forbes magazint a TASZ képviselte az ügyben.

Közben folyamatban van egy másik per is: az ideiglenes intézkedés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal (NAIH) szembeni jogviták a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt állnak, itt a következő két-három évben várható döntés.

Frissítés (2014.04.08.): A cikk címét módosítottuk, belekerült, hogy az ítélet elsőfokú.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!