Hópelyhek lepték meg a bakonyiakat, jégeső a pilisieket

2024. március 24. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Meglehetősen változékony arcát mutatta az időjárás mostanság: egy-két napja még tavasziasan meleg idő volt, de a hidegfront erősen lehűtötte a levegőt. Vasárnap aztán zivatarláncok robogtak át a Dunántúlon, és az Időkép szerint sok helyen jégeső is hullott belőlük. A portál szerint a legerősebb zivatarok a szlovén határ mentén és Székesfehérvár környékén, valamint a Pilisben alakultak ki.

Eközben a Bakonyban annyira lehűlt az idő – a 646 méteres Hajag-tetőn csak 1,8 fok volt –, hogy hózáporok és havas eső is kialakultak. Annyira azért nem lett viszont hideg, hogy a leesett hó megmaradjon, így hótakaró sem alakult ki a felvételek szerint. Nem úgy, mint a Börzsöny tetején, a Nagy-Hideg-hegyen, ahol egy nagyobb hózápor után kifehéredett a hegycsúcs.

Az előrejelzés alapján a jövő hét elején még marad a cidri, hétfőn is kialakulhatnak záporok, sőt zivatarok viharos széllel. A reggel viszont ködösen-párásan és meglehetősen fagyosan indul, északkeleten akár -3 fokig is lehűlhet a levegő. Délután már 10-15 fok is lehet. A hét további napjain is eshet az eső, azonban a kedd reggeli fagyok után már enyhülni fog az idő, sőt húsvétkor akár kellemes, 20 fok körüli napokra is van kilátás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!