Ki akarták bontani a zárkájuk falát, így próbáltak megszökni rabok a győri börtönből

2024. március 24. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani a zárkájuk falát fogvatartottak Győrben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP), írja az MTI.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője azt mondta: vasárnap hajnalban észlelte a felügyelet, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában a fogvatartottak megrongálták a zárka falát egy letört ágylétra darabjával, így akartak megszökni a börtönből.

A zárka az épület második emeletén volt. Makula György szerint valószínűleg a fogvatartottak arra már nem gondoltak, hogy ha esetleg átjutnak a falon, hogyan jutnak le a közel 10 méter magas, biztonsági elemekkel ellátott épületen.

„A börtön az ilyenkor alkalmazott szakmai protokoll alapján a szükséges intézkedéseket megtette, a parancsnok pedig feljelentést tett a rendőrségen” – mondta az ezredes.

Győri fogvatartott legutóbb 2017 szeptemberében, kihallgatása után szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról. Őt ezért jogerősen két év két hónap fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Törvényszék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!