Rogánék nem tagadják, hogy Völner a Karmelitában járt két nappal Schadl letartóztatása előtt

2024. március 23. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

„…az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL Híradójának a Telex pénteki cikkével kapcsolatban. Ebben leírtuk, 2021. november 3-án Rogánék a Karmelitába rendelték Völner Pált, itt figyelmeztethették, hogy Schadl György ellen nyomozás zajlik, és meg is figyelik a végrehajtói kar elnökét. Természetesen mi is küldtünk kérdéseket az érintetteknek, de mi nem kaptunk választ.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL-nek azt írta, „senki nem avatkozott be a több hónapon át zajló zajló nyomozati eljárásba”, és ezt szerintük az is bizonyítja, hogy az ügy vádlottjai bíróság elé kerültek. Rogán Antal személyesen nagyjából ugyanezt mondta a 444-nek is, szóval minden bizonnyal ez lesz a kormányzati üzenet.

A kormány tehát nem tagadja a Telex értesüléseit, amik szerint Völner Pált 2021- november 3-án Rogánék a Karmelitába rendelték, csak azt állítják, hogy ez is csak egy „munkamegbeszélés” volt. Rogánék arra nem tértek ki a válaszukban, hogyan lehetséges az, hogy Völner valahogy mégis a november 3-án tartott „munkamegbeszélés” után próbálta megszakítani a kapcsolatot Schadl Györggyel. A lehallgatási jegyzőkönyvek ugyanis erről tanúskodnak, a „munkamegbeszélés” után Völner ki is hagyta a korábban megbeszélt találkozóját Schadllel, aztán amikor Schadl felhívta, hogy mi történt, csak habogott. Akárhogy is, Rogánék azt írták az RTL-nek, hogy a munkamegbeszéléseken túl „minden más kitaláció”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!