Mínusz hét is volt hajnalban, de szombaton már 20 foknál is melegebb lehet napközben

2024. március 20. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

Szélsőséges ingadozást mutat az időjárás az első tavaszi hónap vége felé: míg az elmúlt napokban országszerte többfelé, szerdán hajnalban pedig mindenhol fagyott, és akadt, ahol mínusz 7 fokig süllyedt a hőmérséklet, addig szombatra nagyot változik a hőmérséklet, napközben pedig már 20 foknál is melegebb lehet. A változékonyság, különösen a fagy már nem igazán tesz jót ilyenkor természetnek, sok fa virágba borult mostanra.

Az Időkép azt írja, hogy a szerdai mélypont után enyhülni kezdenek a reggelek, csütörtökön pedig már a Dunántúl jelentős részén nem fog jelentősen fagyni. A gyümölcsfákat érintő magasságban mínusz 1-2 fokig megy le a hőmérséklet, ez is főleg az ország északkeleti részén várható, írják.

A hajnali fagyok az Időkép szerint péntek hajnalra szűnnek meg, mert az áramlás délnyugatira fordul, és enyhébb légtömegek érkeznek az ország légkörébe. Pénteken már nem mínusz, hanem plusz 7 fok várható többfelé.

A maximumok is emelkedni fognak, már csütörtökön is 13 és 19 fok közöttire kell számolni, de a hét legmelegebb napjának a szombat ígérkezik, amikor egy hidegfront előtt érkező délies áramlás miatt országszerte 15–21 fok között alakulhat a hőmérséklet. Ez, mondjuk, nem tart sokáig, mert estefelé már lehetnek záporok, másnap pedig visszaesik a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!