Hivatali visszaélés miatt vádat emeltek egy baranyai polgármester ellen

2024. március 20. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy baranyai falu polgármestere ellen, amiért rendszeresen hamisan igazolta egy nő közfoglalkoztatását – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán. A vádirat szerint a Szigetvár környéki falu polgármestere tudott arról, hogy az önkormányzat egyik közfoglalkoztatottja 2023 első hónapjaiban több napig alkalmi munkavállalóként dolgozott egy pécsi vendéglátóhelyen, annak ellenére, hogy a jelenléti ívek szerint ezeken a napokon a faluban közfoglalkoztatottként is munkát kellett volna végeznie.

A vádirat szerint a polgármester tudott erről, és hivatali helyzetével visszaélve igazolta a nő közfoglalkoztatását, az igazolásról pedig valótlan tartalmú magánokiratokat nyújtott be a polgármesteri hivatalhoz, hogy a nő megkapja a bérét. A nő így azokra a napokra is fizetést kapott, amiken nem is dolgozott a hivatalban, de mivel a költségvetésben így okozott vagyoni hátrány nem haladta meg a félmillió forintot, tette nem minősül bűncselekménynek.

A Szigetvári Járási Ügyészség a polgármestert hivatali visszaélés és hamis magánokirat felhasználása, a nőt bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt vádolta meg. Az ügyészség a polgármesterrel szemben pénzbüntetést, a nővel szemben próbára bocsátást indítványoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!