Örökre eltiltották a vezetéstől azt a 34 éves férfit, aki kisbusszal ütötte el egy haragosát

2024. március 20. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

3 év 5 hónap szabadságvesztést szabott ki és végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől a másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék azt a 34 éves vanyarci férfit, aki 2020. január 27-én, délután, Vanyarcon egy kisbuszt vezetve elütötte haragosát – írja az ügyészség.hu.

A férfi eredetileg meg szerette volna ijeszteni az út szélén haladó gyalogost, ezért ráhúzta a kormányt, csakhogy a fékezés ellenére nem sikerült időben megállnia. Így elütötte áldozatát, aki az ütközéstől egy kapunak zuhant. Ezután a vezető kiszállt, és veréssel fenyegette meg az elütött férfit, amitől csak a sofőrrel utazó másik férfi közbeavatkozása tudta visszatartani. Az elütött sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi egyesített büntetőügyeiben első fokon a Pásztói Járásbíróság 2023 áprilisában hozott ítéletet. Ekkor garázdaság, többrendbeli közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap fegyházra, 3 év közügyektől eltiltásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték. Azonban a döntéssel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség szerint a többszörös visszaesőként többszörös bűncselekményi halmazatot megvalósító, vezető engedéllyel nem rendelkező, de rendszeresen vezető és notórius közlekedési szabályszegő vádlott a közlekedési szabályok szándékos megszegésével mások testi épségét veszélyeztette, ezért a járművezetésre alkalmatlan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!