Tanulóautóba csapódott, és egy másik kocsinak is nekiment egy kecskeméti gyorshajtó

2024. március 19. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Kecskemét egyik négysávos útján duplaannyival ment, mint a megengedett, figyelmetlenül váltott sávot, emiatt előbb nekiment egy tanulóautónak, majd egy másik kocsinak is. A 2022 októberében történt balesetben a tanulóautó egy fának csapódott, az abban ülő oktató pedig súlyos sérüléseket szenvedett, közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi a megengedett 30 km/óra helyett 55-60-nal ment, a belső sávból a külsőbe akart áthajtani, de a sávváltás megkezdésekor figyelmen kívül hagyta a külső sávban előtte szabályosan haladó tanulóautót.

Azért, hogy elkerülje az ütközést, balra húzta a kormányt, de mégsem tudta kivédeni az ütközést, és nekiment a tanulóvezetőnek, akinek a kocsija emiatt az útpadkán keresztül egy fának csapódott. Közben a balra kormányozott autó a belső sávban előtte haladó autó bal oldalának ütközött, a balesetben az oktató súlyos sérüléseket szenvedett.

A vétkes sofőrt az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!