Közölték a cégvezetővel, hogy ha fizet havi egymilliót, akkor nem szorítják ki a piacról

2024. március 18. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egészségügyi szolgáltatást nyújtó cég két munkatársa milliókért cserébe garantálta, hogy versenytársuk cégét nem szorítják ki a piacról, erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) számolt be.

A BRFK a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján kezdett el nyomozni. A gyanú szerint a másik cég tulajdonosát megzsarolták: havonta egymillió forintot kértek tőle azért, hogy ne vegyék el üzleti érdekeltségét.

A nyomozás eddigi adatai szerint a kórházaknak előnyösebb árajánlatot tevő cég vezetői kétszer hívták találkozóra vetélytársukat.

Az első találkozó január 12-én volt egy zuglói irodaházban. A két férfi ekkor felvetette a cégvezetőnek, hogy ha támogatói szerződést köt velük, és tagdíjként havonta egymillió forinttal támogatja az ő érdekeltségükbe tartozó céget, akkor garanciát vállalnak arra, hogy a jövőben nem veszik el érdekeltségeit az egészségügyi ellátás körébe tartozó szállítási szolgáltatások piacán. A piacvezetők megjegyezték, hogy ha másként dönt, akkor magas szintű kapcsolataikat kihasználva ellehetetlenítik a cégét, és kiszorítják eddigi érdekeltségeiből is.

A két férfit szerdán fogták el a rendőrök. Laptopokat, telefonokat és dokumentumokat foglaltak le tőlük. Zsarolás megalapozott gyanújával hallgatták ki őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!