Hamis meghatalmazással lopták el egy külföldön élő magyar házaspár gödöllői házát

2024. március 18. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan üzenetet kapott egy éve Gödöllőről egy évtizedek óta Amerikában élő magyar házaspár: a nőt arról értesítette gödöllői szomszédja, hogy a nő tulajdonában lévő gödöllői házhoz nemrég begurult egy autó, melynek utasai a ház új tulajdonosaként mutatkoztak be. Krisztina a Blikknek azt mondta, előbb azt hitték, betörtek hozzájuk, hiszen neki nem volt tudomása arról, hogy eladta volna a házat, ami nagyjából két évszázada a családja tulajdonában áll, és ahová majd egyszer haza szerettek volna költözni férjével.

Krisztina riadóztatta a környéken élő rokonait, hogy hívják a rendőrséget az ingatlanhoz, melynek ablakait betörték, a zárakat pedig feltörték. Míg a rendőrökre vártak, a levélszekrényben ráakadtak egy földhivatali dokumentumra: ebből derült ki, hogy egy számunkra ismeretlen nő megvette az ingatlant egy hónappal korábban, március 17-én. „Így derült ki, hogy ellopták a házunkat” – mondta a lapnak Krisztina.

„A csalók egy korrupt ügyvéd segítségével készítettek egy hamis meghatalmazást, ami kimondja, hogy egy bizonyos ember eljárhat a nevemben. Összeszerkesztették a meghatalmazást és az adásvételi szerződést, ezekkel bementek a földhivatalba, ahol helyben átírták az ingatlant a nevükre” – magyarázta Krisztina a lapnak. Az ingatlant ezután 45 millió forintért továbbadták gyorsított eljárásban. A házaspár polgári peres úton küzd a házért.

A Blikk cikke szerint Krisztináék házát is az a bűnözői csoport lopta el, amelyről februárban tartott sajtótájékoztatót a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A csoport tagjairól akkor azt közölték, hogy ingatlancsalásokból gazdagodtak meg úgy, hogy több házat is eladtak a tulajdonosok tudta nélkül. Közben gyilkosság is történt, mert a csoport 69 éves strómanját, aki papíron megvette a házat Krisztináéktól is, megfojtották, mert állítólag több pénzt követelt a társaitól. Az ügy gyanúsítottjai között ügyvédek és bírósági végrehajtók is vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!