Hétszázezres kárt okozott a buszban, amikor részegen elkötötte és árokba hajtott vele

2024. március 18. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 30 év körüli dédestapolcsányi férfival szemben, aki 2023. augusztusban azzal került be a hírekbe, hogy ittasan benyomta egy parkoló autóbusz ajtaját, amit aztán két település között vezetett is, és végül árokba hajtott vele – írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus végén a hajnali órákban, ittasan
gyalogolt egy borsodi településen. Ekkor látott meg az egyik utcában egy
parkoló távolsági buszt, amit feltört, majd elindított, mert benne maradt a kulcs. Előbb a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon az úttestről lehajtott a menetirány szerinti
jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak.

Mivel nem tudott tovább menni, kiszállt az autóbuszból, és távozott a helyszínről. A rendőrség akkor azt írta, hogy a baleset után a férfi felpattant egy menetrend szerinti távolsági buszjáratra, és megpróbált elmenekülni az időközben kiérkező rendőrök elől. Ennek ellenére a rendőrök elkapták, megfújatták vele a szondát, és az is hamar kiderült, hogy nincs jogosítványa. A balesetben amúgy sem a férfi, sem más nem sérült meg, de a buszban hétszázezer forint összegű anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!