Reagált a CÖKA az Átlátszó melletti szerkesztőségi kiállásra, szerintük nem támadtak

2024. március 18. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 20 lap – köztük a Telex is – közös szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé azután, hogy miközben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének legnagyobb kitüntetését vehette át az Átlátszó szerkesztősége, addig a hatalom irányította propaganda-szatellitszervezetek kampányt folytattak annak érdekében, hogy külföldi érdekek képviselőjeként állítsák be a szerkesztőséget.

Erre reagált most a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. Azt írták, sajtótájékoztatón közzétették az Átlátszónet Alapítvány és az atlatszo.hu Kft., Országos Bírósági Hivatalnál letétbe helyezett mérlegéből és pénzügyi beszámolóiból, saját kezűleg szolgáltatott önvallomásait, mire ezt több hírportál is támadásnak minősítette és szolidaritásáról biztosította a szerkesztőséget.

„Hihetjük tehát, hogy mindazok, akik szolidaritást vállaltak a külföldi pénzek felhasználásával operáló hírportállal, erkölcsileg is elkötelezték magukat az idegen megrendelők kéretlen, Magyarország belügyeibe történő beavatkozása mellett. Az »átlátszók« büszkeséggel írják, hogy oknyomozó tevékenységük eredményeit megosztják más nemzetközi szervezetekkel is. Az általuk vélt igazságok napvilágra hozása tagadhatatlanul hasonlít Gyurcsány Ferenc 2006-os »igazságbeszédéhez«, ahol nevezett mentegette magát tetteitől, amelyek Magyarország politikai és gazdasági csődjéhez vezettek” – áll a hétfői reakcióban.

A CÖKA partnerei és szellemi honvédői szerint „a dollárbaloldal képviselete, még akkor is, ha sztaniolpapírba van csomagolva, a külföldi pénzek igénybevételével törvényellenes, Magyarország Alaptörvényben rögzített szuverenitását megengedhetetlen eszközökkel aláássa.” Szerintük ők nem támadnak, hanem őriznek és védenek, ami a hazaszeretet miatt kötelességük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!