„A kanyarban megcsúsztam és nekipattantam az autónak”

2024. március 16. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly januárban Mercedesével egy Volkswagennek ütközött egy férfi, aminek 21 éves sofőrje meghalt, a baleset után pedig előkerült a segélyhívós beszélgetés, ahol a férfi bejelentette a balesetet – írja a Blikk. Az autót a 19 éves Sz. P. vezette.

A segélyhívós beszélgetés a Blikk közlése szerint így zajlott:

– Jó estét, egy nagyon nagy baleset történt itt a Faraktár utca utáni... Én baleseteztem…
– Hol vannak?
– Debrecen, itt a (...) A felüljárón.
– Mi történt?
– A kanyarban megcsúsztam és … nekipattantam az autónak.
– Aha. Személyi sérülés?
– Mentő és rendőr kell!
– Forgalmi akadály?
– Nincsen. K. … gyertek gyorsan! Szerintem itt egy halálos baleset történt.
– Halálos?
– Igen.
– Tudják ellenőrizni az életjeleket?
– Nincsen életjel… (…)

A Blikknek az áldozat anyja azt mondta, három hónapig készült arra, hogy találkozzon Sz. P.-vel, ám végül ez nem történt meg. „Miután a nyomozati anyagot múlt decemberben megkaptuk, a boncolásról készült képeket azonnal megnéztem, de csak egy hónappal később, a fiam halála után egy évvel voltam képes ezt meghallgatni. Két hétig lelkileg padlóra kerültem utána a fájdalomtól” – mondta.

Frissítés (2024.04.16.): A cikk korábbi verziójában a Blikk cikke nyomán úgy fogalmaztunk, hogy Sz. P. a segélyhívó diszpécsernek elismerte, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, hogy a beszélgetésben beismeri tettét és tudta, hogy megölt egy embert. Valamint azt is, hogy egy magán szakvéleménnyel szeretné elbizonytalanítani a hatóságot azzal kapcsolatban, hogy valóban ő okozta a balesetet. Szemlénk megjelenése után levélben jelezte Sz. P. ügyvédje, hogy a férfi a segélyhívó diszpécsernek nem ismerte el azt, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, nem ismerte be a tettét, a büntetőeljárásban nem tett vallomást, és a büntetőjogi felelősségét nem ismerte el. A szakértői véleményről pedig azt írták, a büntetőeljárásban magánszakértői véleményt nem adtak be, hanem Sz. P. védője a büntetőeljárásban kirendelt szakértői véleményben foglaltakra védői észrevételt tett. Sz.P. a büntetőeljárásban a törvény által biztosított jogait gyakorolja, a baleset körülményeinek a valóságnak megfelelő feltárására törekszik, a büntetőeljárás pedig jelenleg is nyomozati szakaszban van, írták. A fentieket figyelembe véve módosítottuk a cikk szövegét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!