Hidegfront jön és visszatérnek a hajnali fagyok, veszélyben a virágzó gyümölcsösök

2024. március 15. – 11:20

Hidegfront jön és visszatérnek a hajnali fagyok, veszélyben a virágzó gyümölcsösök
Nyílnak a krókuszok – Fotó: Thüringer Barbara / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken általában gomolyfelhős, napos idő várható, de közben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, amely egyre nagyobb területen meg is vastagszik, de csapadék nem valószínű, írja a HungaroMet. A légmozgás nagyrészt gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint ugyanakkor szombaton egy hidegfront közelíti meg térségünket. A napsütés helyét a felhők veszik át, és többfelé többször eleredhet az eső, záporok, sőt délután helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Északkeleten maradhat szárazabb az idő. Fázni még nem fogunk, a csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakul.

Vasárnapra a front átvonul fölöttünk, mögötte felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, újabb záporok keleten, északkeleten lehetnek. Feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérsékletet 10-17 fok között lesz.

Sándor, József és Benedek idén nem lesz hű a nevéhez az Időkép szerint, meleg helyett hideget hoznak a zsákjukban. Hétfőtől kezdve éjjelente egyre többfelé fagyhat, a fagyzugokban -4, -5 fok is lehet, de egyébként is sokfelé csökkenhet -2, -3 fok köré a hőmérséklet. A virágzó gyümölcsösöknek sajnos nem fog jól jönni a hajnali fagy. Napközben sem lesz melegünk, hétfőn 7-15, kedden például csak 8-13 fok közötti maximumok körvonalazódnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!