Hanna és Dominik bebetonozták magukat a vezető helyekre a legnépszerűbb nevek között

2024. március 13. – 21:35

Másolás

Vágólapra másolva

Őrzi első helyét a Dominik és a Hanna a legnépszerűbb utónevek listáján, de a többi helyen van néhány változás – derül ki a Belügyminisztérium nemrég közzétett, 2023-ra vonatkozó táblázatából, amit a 24.hu vett észre. A lányoknál nagyobb a szórás, mint a fiúknál, míg a Dominik 1249 frissen elnevezett csecsemővel szerezte meg a vezetést, a Hannának 903 anyakönyvezés is elég volt ehhez.

A fiúneveknél elég stabil a mezőny, a 2022 óta első Dominik mellett az Olivér és a Levente is őrzik dobogós pozícióikat. A lányoknál viszont van egy kis mozgás, a Hanna után 2023-ban az Anna lett a második, míg a Luca a harmadik – tavalyelőtt még a Léna volt a második és a Zoé a harmadik, előbbi most az ötödik, utóbbi pedig a negyedik helyet foglalja el.

A fiúk top 10-ébe idén visszatért a Dániel, ami 2022-ben épphogy kicsúszott, az Ádám viszont éppen fordítva, most esett ki a tízből. A lányok tizedik helyén új szereplő bukkant fel: Kamilla. Meglepő lehet, de második keresztnévként a legtöbben (359-en) a Lászlót választották a fiuknak, lányuknak pedig az Annát. A top 100 újszülött név utolsó tízesében, a 90. hely után többek közt ezek a nevek szerepelnek, száz körüli újszülöttel: Laurent, Kolen, Bercel, Imre, Maxim, illetve Mirabella, Zita, Kinga, Lora és Luna.

A névstatisztikák szerelmesei itt tudják böngészni az elmúlt évek adatait, a Lakossági számadatok menüpontban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!