Felfüggesztett börtönt kapott a 76 éves férfi, aki 200-as szöggel végezte ki az unokája huskyját

2024. március 13. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év – két évre próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte az Egri Járási Ügyészség azt a 76 éves férfit, aki kegyetlenül elpusztította unokája szibériai huskyját, miután az ismét elszökött otthonról. A vád szerint a férfi április 12-én döntött úgy, hogy elpusztítja a hároméves kutyát, miután azt az újbóli szökés után hazavitték.

Az ügyészség.hu által részletezett események szerint a nagypapa a közösen lakott ingatlan udvarán fogott egy húszcentis 200-as szöget és azt beleverte a kutya homlokába. Ezután a még élő, a fájdalomtó nyüszítő állatot egy talicskába tette, majd a háztól kb. ötven méter távolságra kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe. Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő látta meg, ezután a falubeliek értesítették a rendőrséget és az állatorvost.

A 76 éves férfi beismerte a tettét és megbánást tanúsított, írják. Az ítéletben kötelezték a százezer forinthoz közeli bűnügyi költség megfizetésére is. A döntést az ügyészség tudomásul vette. A Heves Vármegyei Főügyészség a végzés ismeretében vizsgálja a terhelt állattartástól történő eltiltása iránti külön, polgári jogi kereset benyújtásának a lehetőségét is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!