Védettségit hamisítottak mentősök, hogy megtarthassák munkájukat

2024. március 12. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat azok a mentősök, akik ellen vádat emelt a Győri Járási Ügyészség.

A három vádlott 2021 októberében mentő gépkocsivezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az ő munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás, de ők ezt nem szerették volna beadatni maguknak, ugyanakkor a munkájukat sem szerették volna elveszíteni.

Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt felbujtott, aki egy egészségügyi szolgálató rendszerén keresztül olyan, az oltás felvételéről szóló valótlan adatokat töltött fel, amik alapján hamis védettségi igazolványokat állított ki a mentősök részére. Ők bemutatták a munkáltatójuknak, ezzel igazolva az oltás felvételét, és ezzel biztosítva, hogy továbbra is dolgozhassanak.

Az ügyészség a férfiakat a védettségi igazolással visszaélve elkövetett hamis közokirat felhasználásával vádolja, velük szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!