Apja sírjában rejtegette a drogot egy bélapátfalvai díler, az anyja is segített neki

2024. március 12. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Nyomozó Iroda a hétvégén elfogott egy 37 éves férfit és 60 éves anyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert, a drogok egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa sírja volt, közölte a rendőrség. A Police.hu-n megjelent közlemény szerint a rendőrök tavaly ősszel kezdtek nyomozni, miután olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy egy bélapátfalvai 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt, amiket aztán Hevesben és Borsod-Abaúj-Zemplénben ad el. A nyomozás során kiderült, hogy anya és fia együtt intézik a drogterjesztést, majd vasárnap a férfi épp a rendőrök szeme láttára adott el speedet két vevőjének, míg az anyja a temetőben, férje sírjában rejtette el az aznap megvásárolt kábítószer nagy részét.

Amikor a rendőrök elfogták a nőt, a koszorúkkal és fenyőágakkal letakart sír földje alól három, kábítószerrel teli műanyag doboz került elő, miután a rendőrök a nőt elfogták. Az étrend-kiegészítős dobozokban közel egy kiló fehér por volt, közel 300, korona mintájú, rózsaszín tabletta és több száz simítózáras tasak. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

Az NNI miskolci nyomozói a férfit és édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával. A bélapátfalvai dílert bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, anyja és a két vevő szabadlábon védekezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!