Iskola közelében árultak ismeretlen drogokat, elfogták őket

2024. március 12. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták kora reggel Nógrádmegyeren azt a 44 éves férfit és 25 éves nőt, akik ismeretlen pszichoaktív szereket árultak, ráadásul egy iskolától pár méterre – írja a Police.hu.

A férfi 2023 februárjától adott el olyan anyagot, amely a szakértői vélemények alapján N-etil-norpentedront tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. Az elmúlt fél évben a férfi segítségére volt az árusításban nő társa, őt szintén elfogták a helyszínen. Súlyosbítja tettüket, hogy

az általános iskolától pár méterre árultak, és a vásárlók között fiatalkorúak is voltak.

A rajtaütés során a férfi megpróbált megszabadulni az illegális anyagtól, a szobában lévő felmosóvízbe szórta, de nem sikerült neki mindent eltüntetnie. Gyorsteszt segítségével a bűnügyi technikus megvizsgálta a szert, amiben valószínűleg ketamin volt.

A rendőrök elfogtak még egy 23 éves fogyasztót is, akinek ruházatátvizsgálása során a nyomozók alufóliapakkot találtak, amelyben új pszichoaktív anyag lapult, így vele szemben is eljárás indult.

Az üggyel kapcsolatban egy 24 éves salgótarjáni férfit is előállítottak, aki az elmúlt évben a 44 éves férfitól több alkalommal vásárolt a szerekből, sőt a megvett anyagokat pár hónapja elkezdte árusítani ismerőseinek is.

A 44 és 24 éves férfit, illetve a 25 éves nőt előállították, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt kihallgatták. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!