„A főnökkel meg van beszélve” – milliókkal károsítottak meg lottózókat a telefonos csalók

2024. március 11. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik lottózókba betelefonálva verték át az alkalmazottakat – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében. Közel két hónap alatt 12 lottózót károsítottak meg. A kár jellemzően néhány százezer forint volt, több esetben azonban az 1 millió forintot is meghaladta.

A vád szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak 2022 nyarán véletlenszerűen kiválasztott lottózókat hívtak fel, és arra hivatkozva, hogy „a főnökkel meg van beszélve”, „ismerik a főnököt”, illetve „törzsvásárlók”, rávették az alkalmazottat, hogy az általuk kért értékben fogadásokat vegyen fel. Cserébe azt ígérték, hogy nemsokára odamennek a lottózóba és kifizetik a szelvényeket. Azonban ezt nem tették meg, csak a nyertes szelvénnyel mentek vissza, hogy felvegyék a pénzt. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ilyenkor a tétet utólag ki kellett fizetniük.

2022. augusztus 22-én is betelefonáltak egy Kecskemét környéki fogadóirodába. A második híváskor azonban a nő már óvatos volt és a csalók által kért 26 darab, egyenként 55, illetve 63 ezer forintos tétek helyett fogadásonként csak 300 forintot játszott meg. Mivel ezek a szelvények nyertek, a csalók a vélt 1,5 millió forintos nyereményüket szerették volna felvenni az üzletben, azonban ott már a rendőrök várták őket.

Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, és ezért velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!