Vádat emeltek egy család ellen, akik prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló nőt

2024. március 11. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy magyar párral és a férfi anyjával szemben, akik belföldön és Ausztriában is több nőt kényszerítettek prostitúcióra – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A pár női tagja 2018-ban egy svájci bárban ismerkedett meg egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló magyar nővel, aki prostituáltként dolgozott. Bizalmi viszonyt alakított ki vele, és Magyarországra hívta.

A közlemény szerint innentől a nő és élettársa, valamint a férfi édesanyja irányították a gondnokság alatt álló nőt, elvették okmányait, telefonját, és a prostitúcióból szerzett pénzből biztosították a megélhetésüket. A kiszolgáltatott nőt a férfi megfenyegette, hogy ha nem vállalja a munkavégzést, akkor gyerekét és nagyapját bántalmazni fogják. A nő budapesti lakásokban és közterületeken kínált szexuális szolgáltatást. A nő egyszer összeveszett egy alkalmi férfi ismerősével, ami után a férfi forró étolajjal öntötte le, ezzel maradandó sérülést okozott neki.

A család a nőt 2019-ben kiutaztatta Ausztriába, ahol egy ottani bordélyházban dolgoztatták. A nő végül 2019 júliusában a bordélyház alkalmazottaitól kért segítséget, akik kimenekítették és értesítették a helyi hatóságokat.

Az élettársak másik két nőt is dolgoztattak prostituáltként.

A Fővárosi Főügyészség a párral és a férfi anyjával szemben a minősített eseti emberkereskedelem, üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint kitartottság bűntette, a nőt forró olajjal leöntő férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!