Havasi Bertalan elmondta, miért legkisebb lánya kísérte el Orbán Viktort a Trump-találkozóra

2024. március 10. – 12:57

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktort azért a kisebbik lánya, Flóra kísérte el amerikai útjára, mert a felesége nem tudott vele tartani – írta a 24.hu-nak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

„Az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is. A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot” – írta a lapnak a sajtófőnök.

A miniszterelnököt a 19 éves Flórán kívül Szijjártó Péter és Orbán Balázs kísérte a Trump-találkozóra.

Donald Trump a saját gründolású közösségi médiaoldalán, a Truth Social oldalon is arról írt, hogy micsoda megtiszteltetés volt vendégül látni a magyar miniszterelnököt és lányát, Flórát. Orbán videóján pedig látszik, ahogy a volt amerikai elnök fogadja őt és lányát a Mar-a-Lago bejáratánál. Flóra abban a videóban is feltűnik, amelyen az látható, hogy a tiszteletére rendezett fogadáson Orbán csokrot ad át Melania Trump exfirstlady-nek a Pretty Woman zenéjére.

Orbán Viktor nagyon különös amerikai körúton van, ugyanis úgy tűnik, hogy csak különböző jobboldali, republikánus politikusokkal és háttéremberekkel találkozik, az amerikai kormány képviselőivel nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!