Letartóztattak egy férfit, aki beült egy kocsiba, aminek járt a motorja, majd elhajtott vele a VIII. kerületben

2024. március 8. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva


A BRFK VIII. kerületi rendőrei letartóztattak egy férfit, aki pár héttel ezelőtt beült egy nyitva hagyott autóba, aminek járt az motorja, majd elhajtott – olvasható az ügyészség honlapján.

A férfi január 29-én figyelt fel a Kőris utcában álló autóra. Miután elhajtott, az élettársát is felvette. A kocsi tulajdonosának bejelentése után, a hatóságok a férfi nyomába eredtek, aki nem állt meg sem a rendőri fény-, sem a hangjelzésekre. A férfi nagy sebességre kapcsolt, menekülés közben megrongált egy másik kocsit, valamint kordonokat döntött fel, amik egy építkezés miatt voltak felállítva. Végül egy parkolóházba hajtott be, ahol a párjával kiszálltak az autóból. A rendőrök egy bevásárlóközpont bejáratánál fogták el.

Az ellopott autóban kb. 800.000 forint kár keletkezett. A VIII. kerületi Rendőrkapitányság a férfit a jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Büntetett előélete, és a vele szemben folyó más büntetőeljárások miatt a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!