Négy napon belül megkerültek a Biodómból ellopott lézereszközök

2024. március 8. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

A zuglói rendőrök négy napon belül visszaszerezték a Biodómból ellopott kék lézerpadlót, írja a Police.hu.

Mint írtuk, a Budapesti Állat- és Növénykert Biodómjában március elején nyitott meg a Fénydóm nevű fényművészeti tárlat. Az üzemeltetők vasárnap arról számoltak be, hogy egy órával a zárás előtt valakik ellopták a gyerekek egyik kedvenc attrakcióját a csónakázó mederből. A tolvajokról felvétel is készült.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki két lézereszközt vitt el március 3-án este 9 körül. A kamerafelvételek alapján a nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a tolvajt, B. Sándort, akinek a lakásán megtalálták az ellopott holmikat. A 40 éves férfit kihallgatták, B. Sándor beismerte tettét. A lézereszközöket visszaadták a Biodómnak. A hírről a Fénydóm a Facebook-oldalán is beszámolt.

Biodómból ellopott lézereszközök – Fotó: Police.hu
Biodómból ellopott lézereszközök – Fotó: Police.hu

A Fénydóm március 17-ig látogatható a balul sikerült, félkész állapotú Biodómban, ahol hazai és nemzetközi fényművészek munkái sorakoznak egymás mellett. Hétvégén többen is felkapták a fejüket a Budapest fölött lebegő kék és lila foltokra, amik a Biodómból szűrődtek ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!