Mérgezéssel került kórházba egy kiskorú a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból, nyomozás indult

2024. március 7. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a rendőrség, amiért mérgezés miatt kórházba kellett szállítani egy kiskorút a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból – értesült a Telex.

2023 tavaszán egyik este az autizmussal élő fiatalkorú rosszul lett, információink szerint meztelenül találtak rá a nevelők a gyermekotthonban. Miután kórházba szállították, kiderült: nagyon alacsony a testhőmérséklete, alig volt magánál. A kórházban elkezdték melegíteni a testét, így fokozatosan javult az állapota. A vizsgálat megállapította, hogy mérgezés történt: egy antipszichotikum koncentrációja halálos tartományban volt a vérében, egy másiké a többszöröse volt a terápiás tartománynak.

A kórház vezetése feljelentést tett az ügyben.

A BRFK Nyomozó Főosztálya lapunknak megerősítette: az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt szakértő bevonásával folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Megkerestük kérdéseinkkel az érintett gyermekotthont és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!