Az eljárás a hivatal dolgozóit nem érinti – reagált az óbudai önkormányzat a korrupciós vádakra

2024. március 7. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Az iratbetekintést követően más nem történt, az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat nem érinti” – írta közleményében Kiss László, III. kerületi polgármester, miután szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közölte: Fiktív szerződéseket köthettek Óbuda önkormányzatával.

A KNYF vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt szerdán, több helyszínen is akciózott, és elrendelte négy személy őrizetbe vételét. „A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal” – írták.

Óbuda polgármestere szerint az ügy annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz elkezdte a választási kampányát a III. kerületben. „Március 6-án, 95 nappal az önkormányzati választás előtt néhány nyomozó önkormányzati szerződésekbe betekintést, valamint az iratok szkennelését kérte. Természetesen önkormányzatunk együttműködött. A dokumentumok többévesek, teljesen nyílt eljárásokra vonatkoznak, és ezért érthetetlen számunkra, hogy miért nem a szokásos módon, írásban kérték be ezeket. Az önkormányzat minden szerződése szabályos, és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget” – írta Kiss László.

A polgármester szerint az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat, illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni.

„Nem mi vagyunk az elsők, akiket képtelen vádakkal illetnek, várhatóan nem is az utolsók. Az eljárás, aminek önkormányzatunkat kitették, méltatlan és tisztán a kampánnyal összefüggő politikai szándékot tükröz.”

Kiss azt írta, hogy tisztában voltak azzal, hogy nem marad majd válasz nélkül, hogy a „pedofil bűncselekményben érintetteket mentegető hálózat elleni küzdelem” élére álltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!