Deutsch Tamás: Ha az EU most jönne létre, a jelenlegi tagállamok egyike sem akarna csatlakozni

2024. március 7. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar baloldali, liberális EP-képviselők azt hiszik, hogy minél jobban romlik a saját nemzetük helyzete, annál inkább kedvez saját politikai törekvéseiknek – többek között erről beszélt a European Conservative lapnak adott interjúban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője. Az interjút a Mandiner szemlézte.

Deutsch szerint a húsz év alatt, mióta Magyarország az EU tagja, semmi nem változott, „egyrészt a baloldali, liberális EP-képviselők a brüsszeli elit jól nevelt tagjai akarnak lenni, és a választóik érdekeinek képviselete helyett csak arra vágynak, hogy a brüsszeli bürokraták elfogadják és elismerjék őket, másrészt minden alkalmat megragadnak arra, hogy a Magyarország elleni politikai támadásokat felerősítsék, részt vegyenek bennük, sőt maguk is kezdeményezzék azokat”.

A politikus szerint „Brüsszel egyik fő célja, hogy minden lehetséges eszközzel csorbítsa, korlátozza és elvegye a tagállamok szuverén döntéshozatali jogait”.

„Ez egy szuverenitáscsökkentő, birodalomépítő törekvés, amely az Európai Uniót európai birodalommá, szuperállammá kívánja alakítani.”

„Nem tudok egyetlen olyan területet sem az európai politikában, ahol még nem hirdették meg a szuverén döntéshozatali jogok brutális eltörlésének célját. Ezek a lépések sértik és megkerülik az európai szerződéseket, de ez nem aggasztja Brüsszelt, amelynek fanatikus törekvéseit a jelek szerint néhány nagyobb tagállam támogatja. Sajnos még nem jöttek rá, hogy a brüsszeli bürokrácia már nem az ő akaratuk szerint cselekszik. Már régen nem bábuként működik. Felébredt, és önálló életet él” – fogalmazott Deutsch.

Szerinte „ha az EU most jönne létre, és a jelenlegi formáját venné fel – minden ideológiával együtt –, akkor a jelenlegi tagállamok egyike sem akarna csatlakozni”.

„Nevetnének a gondolaton. Azt mondanák, hogy az EU nevetséges, idegesítő, és Európa és a nemzetek érdekei ellen megy” – mondta Deutsch.

Deutsch arról is beszélt, van egy új törésvonal, amely megosztja az európai politikai erőket: „a szuverenista-globalista törésvonal”.

„A nyugat-európai jobbközép egykor büszkén szuverenista nagy pártjait, amelyek korábban tiszteletben tartották az uniós törvényeket és szerződéseket, beszippantotta a globalista oldal. Ezért viselkedik az Európai Unió globalista politikai gőzhengerként, és ezért uralja a globalista napirend életünk minden területét, például az illegális migráció kérdését” – fogalmazott.

A Fidesz listavezetője szerint A Fidesznek jó esélye van arra, hogy a Magyarországnak jutó 21 helyből 12-14-et megszerezzen az európai parlamenti választásokon. „Meg kell csinálnunk a házi feladatunkat, és gondoskodnunk kell arról, hogy mi, jobboldali erők megnyerjük a júniusi választásokat. Ezután pedig egy olyan politikai tömb kialakítására kell koncentrálnunk, amelyben ezek a pártok befolyásos döntéshozó erővé válhatnak az Európai Parlamentben” – hangsúlyozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!