Nagy késések lehetnek a MÁV-nál is, mert sztrájkolnak a német vasutasok

2024. március 6. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Több, Magyarországról induló vagy ide érkező nemzetközi vonaton is hosszabb menetidőre kell számítani szerdától péntekig a német vasúton tervezett munkabeszüntetés miatt – olvasható a Mávinform Facebook-oldalán.

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban március 7-én, csütörtökön hajnali 2 órától pénteken 13 óráig sztrájkolnak. Ezen idő alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A sztrájk a következő vonatokat érinti március 6-8 között:

  • a közvetlen stuttgarti kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight,
  • a müncheni Railjet xpress,
  • a közvetlen berlini kocsikat továbbító Metropol EuroNight,
  • a hamburgi Hungária EuroCity vonatokat.

A Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak más utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

A március 4-ig csütörtökre vagy péntekre megváltott, Németországba vagy Németországból, illetve Németországon keresztül haladó utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók vagy március 15-ig felhasználhatók. A jegyek érvényesítése más időpontra a nemzetközi jegypénztárakban intézhető.
Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobilalkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!