Lemondott az ajkai kórház főigazgatója

2024. március 6. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden azonnali hatállyal visszaadta főigazgatói megbízatását dr. Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója.

Az RTL Híradója arról számolt be, hogy az ajkai kórház dolgozói kevesebb bért kaptak februárban, részben azért, mert nem kapták meg a szakterületi támogatást. A Magyar Orvosi Kamara területi küldötte, Balatincz Péter – aki a kórházban dolgozik – arról beszélt, hogy tudomása szerint lesz olyan szakdolgozó, akinek a márciusi béremelés ellenére csökken a fizetése.

A Belügyminisztérium azt állította, ilyen nem fordulhat elő. Az ajkai kórház annyit közölt: cáfolják, hogy a szakdolgozók a központi béremelés ellenére kevesebb fizetést kaptak.

A kórház főigazgatója közben lemondott, de döntését nem indokolta. Dr. Nagy Zoltán mindössze annyit mondott, hogy a hír igaz, de azt nem közölte, hogy miért döntött a távozás mellett.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint Nagy távozásának nincs köze a bérekhez. A csatornának nyilatkozó kórházi dolgozó családtagja viszont azt állítja: az igazgató azért mondott le, mert nem tudott szembenézni a ténnyel, hogy ennyi dolgozója így járt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!