Röszkére és Tompára új határátkelőt tervez a kormány

2024. március 4. – 23:23

Másolás

Vágólapra másolva

„A Kormány számára a határátlépéssel járó várakozási idő csökkentése a gazdaság fejlesztése miatt prioritás. E célból a Kormány úgy dönt, hogy a határátkelőhely-fejlesztést a magyar–szerb határszakaszon kell megvalósítani” – jelent meg a hétfő esti Közlönyben.

A kormány most azzal bízta meg minisztereit, hogy a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához szükséges megvalósíthatóságitanulmány-szintű előkészítési feladatokat végezzék el, és mutassák be 2025. december 31-ig. Tompa térségében új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges tanulmányterv és környezetvédelmi engedély birtokában pedig előterjesztést mutassanak be a további előkészítési feladatok ellátására, az ehhez szükséges forrásokkal, szintén 2025. december 31.-i határidővel.

A szerb határszakaszon a várakozási idő csökkentése érdekében parkolóhelyeket alakítanának ki, ennek határideje 2027. július 31.

Teljesen modernizálnák a kamerarendszert az útdíjellenőrzési rendszerrel, hogy ez mennyibe kerülne, azt 2024. szeptember 30.-ig kell bemutatni. Új pénzügyőröket is munkába állítanának, ennek és technikai eszközeiknek költségét 2024. június 30-ig kell benyújtani. Ugyanekkorra kérik a „vámhatósági feladatok végrehajtását támogató, rendészeti szempontú, folyamatba épített, a jogellenes cselekmények felderítését célzó ellenőrzésre kiválasztást elősegítő szempontrendszert is magába foglaló informatikai rendszer kialakításához szükséges fejlesztési igényt” is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!