Késsel támadt alvó férjére a feleség, nem tudta elfogadni, hogy válni akar

2024. március 4. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki késsel támadt alvó férjére, miután nem tudta elfogadni, hogy az el akar válni tőle – írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az 55 éves nő és férje 34 éve házasodtak össze. 2021 előtt megromlott a házasságuk, gyakran veszekedtek. A férfi végül 2021 novemberében közölte, hogy el szeretne válni, a nő azonban ezt nem tudta elfogadni. Megállapodtak, hogy házassági évfordulójukig együtt maradnak, és utána külön költöznek. Az évforduló miatt néhány napra elutaztak Horvátországba, ahol a nő megpróbálta meggyőzni férjét a kapcsolatuk folytatásáról. A férfi azonban kitartott a válás mellett.

Miután hazaértek a nyaralásból, lefeküdtek aludni. A feleség azonban nem tudott beletörődni abba, hogy a férje elhagyja őt, ezért hajnalban felébredt, a konyhában magához vett két kést, majd a hálószobában az egyikkel megvágta az alvó férje nyakát. A férj erre felébredt, mire a felesége azt mondta neki: ha elhagyja, akkor megöli. A férfi és a nő dulakodni kezdtek, közben a férj el tudta venni a késeket feleségétől, és ezután hívta a 112-es segélyhívót. A férfi könnyebben sérült meg.

A Fővárosi Főügyészség a távoltartás hatálya alatt álló nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!