Két összeütköző autó sodort el gyalogosokat a járdán Debrecenben, egy ember meghalt

2024. március 4. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött, majd a járdára hajtott és több gyalogost elsodort két autó hétfő délután Debrecenben, a Faraktár utcában – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon. Az Országos Mentőszolgálat szerint heten sérültek meg, egyikük a helyszínen életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére azt mondta, öt mentőautó, köztük rohamkocsi és gyermekmentő, valamint egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Közölte, hét sérültet találtak, akik közül egy nő életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni, ő a helyszínen életét vesztette.

Hozzátette, egy gyermeket és egy felnőttet életveszélyes állapotban, négy felnőttet pedig stabil állapotban, könnyebb sérülésekkel szállítottak a Kenézy Gyula Kórházba.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tragédia a Faraktár utcában, a 48-as főút 1-es kilométerének közelében történt.

A vármegyei lap Haon cikke szerint Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, az egyik érintett, ütköző autó elektromos kocsi volt, ezt külön hőkamerával is ellenőrizték az átvizsgálás során a tűzoltók. A teljes útszakaszt lezárták a helyszínelés idejére. A lap szerint a rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

A városi portál Dehir idézi a DKV-t, ami szerint a baleset érinti több DKV-járat közlekedését. A helyszínelés miatt a 25/125, 37/37A, 41/41Y és 45 jelzésű járatok terelőútvonalon közlekednek a Veres Péter utca, Haláp, Kéknyelű utca, Kinizsi nyomda, Borzán Gáspár utca és a Vámospércsi út irányába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!