„Mintha marhatelepen lennénk” – évtizedek óta bűzölgő gödör keseríti meg a szegedi belvárosban élők életét

2024. március 2. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

Évtizedek óta csúfítja el Szeged belvárosát egy foghíjtelek, ami a decemberi esőzések miatt vízzel is megtelt, így most már nemcsak a látvány, de az orrfacsaró bűz is megkeseríti a környéken élők életét – derül ki az RTL riportjából.

A területen az 1930-as évek óta nincs semmi, a '80-as években áruházat terveztek ide, de csak az alapozásig jutottak. Negyven évvel később irodaházat húztak volna fel itt a tetején lakásokkal. Ez a projekt se jött össze, sőt, az építkezésből rendőrségi feljelentés lett, sajtóhírek szerint 100-150 milliót is buktak a károsultak.

Minderre ma már csak a gödör emlékeztet, ami időközben megtelt vízzel, befagyott, januárban pedig kiolvadt, azóta bűzölög is.

A helyiek a közeli Centrum Áruház miatt csak úgy hívják: Centrum-gödör.

Az ott lakók az RTL riporterének azt mondták, melegebb időben egyre elviselhetetlenebb a bűz, és a gödör minden évszakban más problémákat okoz. „Nyáron borzalmas, büdös is, legyek, olyan, mintha marhatelepen lennénk körülbelül, télen meg mindenféle szemetet bedobálnak. Történni nem történik semmi, és ez egyre rosszabb és rosszabb lesz.”

Az RTL riportja szerint egyelőre azt is nehéz kideríteni, hogy kihez tartozik a terület, mert rengeteg rajta a jelzálog és a vételi jog, és van olyan cég is, amit azóta felszámoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!