Szűk utcába tévedt egy busz a Havanna-lakótelepen, elakadt a parkoló autókban

2024. március 2. – 22:36

Másolás

Vágólapra másolva

Eltévedt a BKK 142E járata a Havanna-lakótelepen, írja a Hvg.hu. Az esetről a Havannások nevű Facebook-csoportba töltöttek fel az ott lakók több képet és egy videót is.

A felvétel alapján a csuklós busz megpróbált ugyan befordulni a panelházak közötti szűk utcába, de elakadt a parkoló autókban, ezért az utasokat leszállították a járműről. Az eset szombaton 14:50-kor történt.

Kérdéseket küldtünk a BKK-nak azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan és miért tévedt a kijelölt útvonal helyett a szűk utcákba a busz, és hogyan keveredett ki onnan. Cikkünk megjelenése után válaszolt a válaszolt a BKK szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. Válaszukban azt írják, hogy a sofőr a Csontváry Kosztka Tivadar utcánál nem a 142E járatnak megfelelő útvonalat választotta, ezért olyan utcába fordult be, ahol nem fért el.

Kanyarodás közben több autó is megsérült, ezt a kárt megtéríti a biztosító. „A buszvezető azonnal segítséget kért a diszpécseri szolgálaton keresztül, akik a helyszínre sietve segítettek a busz megfelelő mozgatásában” – válaszolta a BKK, és hozzátették, hogy a buszvezető megfelelő tapasztalattal rendelkezett és helyesen járt el az esetnél, miközben elismerte a felelősségét a hibában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!