Ki akarta irtani a családját, 300 ezer forintért bízott meg valakit, hogy segítsen megölni őket

2024. február 28. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki felbérelt valakit, hogy segítsen neki kiirtani a családját – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a férfi majdnem 30 évig élt együtt a nővel, akivel közös gyerekük is született. A férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta élettársát, ezért a nő és a már felnőttkorú fiú 2021 januárjában egy másik faluba költözött. A férfi a szakítást követően sem hagyott fel családtagjai háborgatásával, folyamatosan zaklatta és fenyegette őket, majd 2023 őszén elhatározta, hogy megöli a sértetteket.

A férfi egy ismerőse közvetítésével jutott el ahhoz a személyhez, akit azzal bízott meg, hogy gyermekét és korábbi élettársát vigye olyan helyre, ahol ő inzulintúladagolással végezhet velük. A megbízási díj 300.000 forint volt, amelyből 24.500 forint előleget adott a vádlott egy kaposvári áruház parkolójában a megbízottnak. A férfi ezen alkalommal a megbízott kérésére a sértettekről fotókat is átnyújtott az azonosításukhoz szükséges adatokkal együtt.

A vádlott emberülés előkészületének minősülő megbízásáról azonban a nyomozó hatóság tudomást szerzett, ezért őrizetbe vették, majd ügyészségi indítvány alapján a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!