Félrenyelte a répát és egy életre lebénult egy 3 éves egy budapesti óvodában, 265 milliós kártérítést kap a családja

2024. február 28. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

265 milliós kártérítést és havi 1,8 millió forintos járadékot ítéltek meg szerdán egy fiú a családjának, aki 2013-ban egy fővárosi óvodában lebénult. Az összeg rekord nagyságú, az óvodát képviselő ügyvéd szerint abszurd a kártérítés nagysága, ezért valószínűleg fellebbezni fognak – írja az Rtl.hu.

2013-ban egy budapesti óvodában a gyerekek tízóraiztak, amikor az egyik hároméves fiú félrenyelt egy répadarabot, ami megakadt a torkán. Az érte felelős óvónő megpróbált segíteni, de nem tudott. Kihívták a mentőket, de mire kiértek, a gyereket újra kellett éleszteni.

Az életét végül sikerült megmenteni, de a hosszú oxigénhiányos állapot miatt lebénult, és értelmileg súlyosan sérült. Most 24 órás felügyeletre szorul. A gyerek szülei elváltak, az anya a beteg gyerekkel Németországba költözött.

Hét éve perelték be az óvodát, azt pedig a bíróság már korábban megállapította, hogy ez az eset kulturált étkezéssel elkerülhető lett volna. Most a kártérítésről döntöttek, ez lett egy összegben 265 millió, ezen kívül pedig havi 1,8 millió forint. Az összeg részben azért ilyen magas, mert a baleset óta eltelt időre járó kártérítést is beleszámították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!