Épp Svájcból jött haza a nyíregyházi strici, amikor a rendőrök elfogták a reptéren, a zsebében 4 millió forintnyi pénzzel

2024. február 27. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki a nőkkel a nyíregyházi Á. József, így vette rá őket, hogy prostitúciós tevékenységet folytassanak bel- és külföldön – írja a Police.hu arról a férfiról, akit február 19-én a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogtak el a rendőrök.

Á. József a fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az USA-ba, ahol szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a férfi szoros felügyelete alatt. A szexuálisan kizsákmányolt nőket a nyíregyházi férfi folyamatos munkavégzésre utasította, és követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését.

A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk Á. Józsefnek. A nők a több év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át neki, aki azt saját megélhetésére fordította, illetve abból saját luxus életkörülményeit finanszírozta. A férfi bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett.

Többször előfordult, hogy a nőket megütötte, folyamatos lelki terrort alkalmazott, és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Előfordult, hogy ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket, ugyanakkor a két nőre mindennapi megélhetésének egyedüli forrásaként tekintett, így is kezelve őket.

Elfogásakor a férfi éppen Svájcból érkezett vissza. Ruházatának átvizsgálása során zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euro került elő, amelyet Svájcban az egyik sértettől vett el. A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki házban hajtottak végre kutatásokat. Lefoglaltak mobiltelefont, nagy értékű órát, míg vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és egy luxus gépjárművet.

A 33 éves férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg. A férfit letartóztatták, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!