Házkutatást tartottak a Mindenki Magyarországa Mozgalom irodájában

2024. február 27. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) házkutatást tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom Alkotmány utcai irodájában kedden, írja a Magyar Hang. A lap Szalma Botondra, a Mindenki Magyarországa párt kampányfőnökére hivatkozik, aki megerősítette az értesülést.

A kampányfőnök azt mondta: a NAV-osok reggel érkeztek egy határozattal, ami kutatást és lefoglalást rendelt el a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratok kapcsán. A házkutatás délután fél ötig tartott, több száz megabájtnyi adatot és körülbelül 1500 oldalnyi iratot foglaltak le. Jó munkát kívánt a NAV tényfeltárásához, és azt mondta, hogy nincs félnivalójuk.

Márki-Zay Péter a YouTube-on is megerősítette a hírt, elmondta: a NAV először a mozgalom könyvelőjéhez, majd a budapesti irodához szállt ki. „A négy nyomozó átnézett és lemásolt iratokat, számítógépeket nézett át, és összeszedett minden számukra szükséges iratot, valamint jegyzőkönyvet vett fel” – mondta. Azt is hozzátette, hogy ő minden kampányforrásával elszámolt, és most is együttműködtek az adóhatóság embereivel. A mozgalom elnöke szerint ez egy propaganda-hadművelet volt, az időzítés pedig azért ilyen, mert el akarják terelni a figyelmet arról, hogy Orbán Viktor „ezer száron köthető a pedofilbotrányhoz”.

Az ügyben megkerestük a NAV-ot, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!