Vádat emeltek egy férfi ellen, aki karddal vágta át egy kutya torkát

2024. február 27. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor kutyát – írja az Ügyészség a honlapján.

2023 júniusában több kutya megtámadta a vádlott rokonainak ceglédi közterületen kikötött és őrizetlenül hagyott pónilovait majd férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és azokat elpusztítja, valamint gazdáikat elszámoltatja.

Elautózott a pónikat ért támadás helyszíne környékére, amikor észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz. A férfi kiszállt az autóból, magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt, és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát. Az ügyészség szerint a kutya csaholva, fark csóválva közelített hozzá.

A kutya ezután a hátára feküdt, majd a férfi a kezében lévő karddal, nagy erővel az állat torkára vágott, majd ezután visszaült a kocsijába és elhajtott. A kutya nyakán a mély, centrális vénát is átmetsző vágott sebet ejtett, és hosszas szenvedés után elpusztult.

A vádirat szerint egyébként a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert korábban akadályozta egy autóra elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!