Idén is elindítja ingyenes kurzusait a CEU

2024. február 27. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a jelentkezés a CEU Bibó István Szabadegyetem ingyenes tavaszi kurzusaira, az előadásokra személyesen és online is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, csak regisztrálniuk kell hozzá.

A kurzusok témái a következők:

A posztkommunista rendszerek anatómiája” című kurzus azzal foglalkozik, hogy mi a különbség a korrupt állam és a bűnöző állam között? Mikor nevezhetünk egy államot maffiaállamnak? Hogyan változtatja meg a 2022-es orosz invázió Ukrajna fejlődését? Ki tud-e végre szakadni Ukrajna a rezsimpályák három évtizedes forgásából? A kurzust Magyar Bálint és Madlovics Bálint vezeti, kezdés: március 11.

A „Tarka ellenállás II. című kurzus arra keresi a választ, hogy vannak-e olyan közösségi lehetőségek és eszközök, amelyekkel hatékonyabb és, átláthatóbb kormányzás érhető el? Ha utódaink évtizedek múlva visszanéznek erre az időszakra – ahogyan mi tekintünk vissza a korai bolsevista uralomra, a német nácikat kísérő rajongó tömeghisztériára, vagy a Rákosi korra –, vajon milyen kínos kérdések merülnének fel bennük? A tanár és diák tüntetések lecsengése után fontos marad-e még az oktatási szabadság ügye? Vállalják-e nyíltan szabadságpártiságukat a művészek az SZFE függetlenségének felszámolása, az MMA létrehozása, a hazai művésztársadalom kettészakítása után? A szemináriumot Krasztev Péter vezeti, kezdés: március 12.

Az aktuális Bibó István II.”: Majtényi László vezetésével folytatódik a Bibó István életművét vizsgáló kurzus is. A Szabadegyetem beszélgetéssorozata Bibó jelenkori aktualitását mutatja be az általa írt politikai elemzések és javaslatok nyomán, amelyek a kortárs politikai, államelméleti vagy nemzetközi jogi helyzet megértéséhez is komoly szempontokat szolgáltatnak. Kezdés: február 29.

A CEU Bibó István Szabadegyetem ötödik éve kínál ingyenes, magyar nyelvű kurzusokat közéleti témákban, az előadásokra személyesen és online is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, regisztrálni az egyetem oldalán lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!