Tavasz még nincs, tavaszias idő már van

2024. február 26. – 07:06

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan még péntekig várnunk kell, hogy kezdetét vegye a tavasz, de a tavaszra jellemző időjárási körülményeket már kicsit hamarabb elkezdhetjük élvezni. A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn akár 18 fokot is mérhetünk, keddtől pedig tovább melegszik az idő. És persze a nap is sütni fog.

Hétfőn a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő, és kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a Viharsarokban pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este döntően 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden a Dunántúlon reggelre megnövekszik a felhőzet, így ott általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunától keletre viszont többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy zápor előfordulhat. Délután általában 15 és 21 fok közötti értékek valószínűek.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, csapadék viszont nem valószínű. A meleg nem megy sehova, hajnali 3, 9 fokról délutánra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő valószínű, északkelet felé haladva egyre inkább napos idő várható fátyolfelhőkkel. Elsősorban nyugaton fordulhat elő kisebb eső, záporeső. Délutánra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken – azaz március elsején – is változóan felhős időre számíthatunk, napközben pedig akár 20 fokot is mérhetünk majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!