Berobban a tavasz

2024. február 24. – 13:10

Berobban a tavasz
Már nyílnak az ibolyák is – Fotó: Thüringer Barbara / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton felhős, borongós idő lesz, csak északnyugaton és helyenként a Dunántúlon süthet ki a nap, olvasható az Időkép előrejelzésében. Elszórtan előfordulhat csapadék, főként keleten, ahol tartós eső, néhol kiadósabb zápor jöhet. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 12–17 fokot mérhetünk.

Vasárnap eleinte több helyen kisüthet a nap, napközben ismét erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé kell számítani esőre, záporra. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11–18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, és csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor az északi tájakon. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Délután a legmagasabb hőmérséklet 14–20 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint kedden a ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős, napos idő valószínű, de a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2–8, kora délután 13–21 fok körül alakul.

Szerdán felhős időre van kilátás, de napközben átmenetileg hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A délkeleti, majd a keletire, északkeletire forduló szél többfelé megélénkül. A hajnali 3–8 fokról délutánra 13–20 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!