Szolnoki marihuánatermesztőkre csaptak le a rendőrök, 50 millió forintnyi drogot foglaltak le

2024. február 23. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

Hat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínen csaptak le a rendőrök egy kábítószer-kereskedő bűnbanda tagjaira. Az akcióban száz rendőr vett részt, az előzetes becslések szerint a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói év elején derítették ki, hogy Jász-Nagykun-Szolnok területén egy csapat tavaly tavasz óta rendszeresen árusít olyan kábítószert, amit maguk állítanak elő. A gyanú szerint a szervezet konspiráltan, jól szervezetten, a feladatokat egymás közt megosztva végezte az illegális termesztést és terjesztést. Az előállításért, illetve a beszerzésért is más-más felelt, ugyanúgy, ahogy a tárolásért és az értékesítésért is. Az árut volt, hogy közvetlen a vevőknek értékesítették, de akadtak viszonteladóik is. Az egymás közötti egyeztetések, beszélgetések titkosan zajlottak.

A KR NNI debreceni nyomozói azonosították a szervezet öt tagját, majd február 20-án hajnalban Szolnokon, Rákóczifalván és Zagyvarékason fogták el a 49, 41, 37, 34 és 30 éves férfit.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A hozzájuk tartozó ingatlanokban két marihuánaültetvényt is felszámoltak. Összesen 232 tő cannabis sativa került elő, ezek között voltak palánták, illetve virágzás előtti és virágzási állapotban lévők is. A termesztés speciális sátrakban zajlott, amik nagy teljesítményű izzókkal ellátott, hőtükrös lámpákkal voltak felszerelve, hogy az optimális fényviszonyt és a hőmérsékletet biztosítsák. Szellőztető és párásító rendszert is kiépítettek a növények kedvező fejlődése érdekében.

A még cserépben lévő növényeken túl a nyomozók értékesítésre szánt virágzatot is találtak egy hűtőben. Emellett más helyszíneken még közel 5 kg marihuánát és mintegy 300 gramm amfetamint is lefoglaltak a rendőrök, ahogy a kábítószerek tárolásához, porciózásához és csomagolásához használatos tárgyakat és különböző informatikai eszközöket is.

Bár a lefoglalt növényeket és anyagmaradványokat még szakértők vizsgálják, az elsődleges becslések szerint a megtalált drog több tízezer adag kábítószernek felel meg, aminek a feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

A rajtütésről videót is készítettek, amit itt lehet megtekinteni.

Az elfogott öt férfinek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Szolnoki Járásbíróság tegnap el is rendelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!